Foto som skapende virksomhet i barnehagen

Dette er dokumentasjon fra et formingsprosjekt i en barnehage hvor de har arbeidet med skapende virksomhet med inspirasjon fra Andy Warhol. Avdelingen har vært preget av Warhol sine arbeider gjennom bilder og bøker. Barnegruppa har også besøkt en Warholutstilling som startpunkt for prosjektet. De ansatte har valgt å fokusere på noen arbeider og noen begreper i løpet av prosjektet. De mest sentrale begrepene har vært portrett, serie og variasjon. De har arbeidet med ulike uttrykksformer deriblant foto ved digital behandling av bilder og bildecollager.

Barna har selv tatt bilde av hverandre på avdelingen. Bildene er bearbeidet digital med farge, duplisert og satt sammen til serier. Dette har barn og voksne gjort i fellesskap.

bildebearbeiding

Bearbeidingen har tatt tid da det er ganske ressurskrevende med slike en til en-situasjoner. Likevel er det en investering da slike situasjoner også genererer en genuin mulighet til å komme i dialog med barna på en annen måte enn når man er flere sammen. Det er også mye lettere å gi instruksjoner i slike situasjoner.

Fotocollage

kunstutstilling digital bildebehandling

Arbeidet fra portrettperioden ble printet opp og hengt opp som en installasjon i rommet. Barna har under hele prosjektperioden hatt tilgang til bøker og bildemateriell som viser Warhol sine arbeider.

warholinspirert

Bildene er printet ut i svart/hvit og barna har arbeidet med dette i forbindelse med et stort felles collagearbeid. De har også brukt bildene til å pynte påskens karsebokser.

fotocollage

felles fotocollage

Prosjektet har vart i ca 1/2 år. Barnegruppa har også arbeidet med skulptur og installasjoner i forbindelse med prosjektet.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s