Papir i barneghagen

Myrertoppen barnhage arbeider  med papir i 3-dimensjonal form. Papir er kanskje det materialet det finnes mest av i norske barnehager. Tilfanget er stort, men utforsking og eksperimentering med papir er det mindre av.Hva kan man bruke papir til og hvilke tenikker og uttrykk er egnet i barnehagen?

Papir er et materiale som lett endrer form og som egner seg til tredimensjonale uttrykk. Det er lett for de yngste å bearbeide papir og det gir ulike utfordringer for barn med ulike forutsettinger og modenhet.

Arbeid med papir kan gjøres i store og små formater. Med pappmasje dvs. papirmasse evt papirbiter, tapetklister og krittpulver kan man arbeide med store tredimensjonale former bygget rundt sjeleter av metalltråd/netting eller tre. Disse formene blir relativt lette tatt størrelsen i betraktning.

For de aller yngste barna i barnehagen kan en kjerne av sammenrullet papir  og tape være et utgangspunkt. Derette kan de legge på papirremser og tapetklister lagvis. Bruket lunket vann når du blander ut tapetklister. Da blir det mer behagelig for barn å arbeide med tapetklisteret.

Ulike papirkvaliteter kan brukes til de ytterste lagen. Silkepapir er fint og i tillegg kan alluminiumsfolie legges under for å få refleksjoner i overflaten. Kreppapir kan også brukes, men fargene i papirer smitter over på hender og flyter inn i det andre papiret som brukes. Dette kan utnyttes som en etstisk kvalitet.

Servietter og annet papir med mønster og dekor kan også brukes. Her kan også barn bruke avispapir, eller papir fra magasiner hvor de kan lete etter bilder, bokstaver, farger  og lignende som de kan arbeide dekorativt med.

Bretting av papir i ulike former er også noe man kan arbeide med i barnehagen. Ansikter kan endre form, dyr kan brettes og store installasjoner kan skapes. Her er det få begrensninger. PAPIR ER GØY!!!

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s