Ernesto Neto – Intimacy

Denne høsten vises en utstilling med den brasilianske kunstneren Ernesto Neto Astrup Fearnley Museet for moderne kunst. Utstillingen består av en rekke installasjoner og noen veggarbeider. Arbeidene til Neto er ekstremt sanselig i form, materiale, format og lukt.

I forbindelse med utstillingen har museet laget en nettkatalog som fungerer som en læringsressurs i forhold til Neto sin kunst. Nettsiden inneholder bilder, tekster og innspill fortellestemme til verkene i utstillingen. På denne måten kan utstillingen også oppleves virtuelt, selv om dette er en utstilling som best oppleves med kroppslig nærvær. Sidene gir også mye bakgrunnstoff om Neto og hans kunstneriske virksomhet. I tillegg finnes filmer som viser hvordan en installasjon settes opp og intervju med Ernesto Neto.

På YouTube finnes det mange filmer om Neto sin kunst og intervjuer med kunstneren. På nettet ligger det også masse bildemateriale som viser mange av kuntneresn prosjekter.

Hvorfor er Ernesto Neto sin kunst så fascinerende? Jeg kan bare svare for meg selv, men det er noe med materialitet, sanselighet, gjenkjenning og format som vekker min interesse. hans tydelige kroppslige tilnærming til kunst fascinerer meg. Dette er kunst for hele kroppen. Det er sanselig på mange måter,  men det skaper også undring og vekker fantasi. Installasjonene rommer mange fortolkninger, historier og opplevelser.  Neto sine verk kan oppleves og erfares av mennesker i alle aldre. Vi har alle erfaringer vi kan møte disse vekene med i dialog. De inspirere til lek og utforsking både fysisk og intellektuelt.

.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s