IKT i barnehagen

Oppslag på HiO-nytt om konferansen Klikk der. Statsråd Rigmor Aaserud mener at «at bruk av digitale verktøy er en del av kvalitet og innovasjonsarbeidet i barnehagen, at barnehagen må være seg bevisst utviklingen i samfunnet og lage strategier i forhold til hva som skjer rundt dem».

Jeg mener at perspektivet knyttet til IKT i barnehagen og førskolelærerutdanningen må ha tydelig fokus på integrert bruk av IKT i faglige sammenhenger sammen med barn, og som informasjons – og dokumentasjonsverktøy for den pedagogiske virksomheten.  Det er viktig å definere hva IKT er i barnehagen, hva man faktisk allerede har integrert, og hvordan man kan integrere med fokus på faglig og pedagogisk utvikling og utbytte. Mange gode ideer og initiativ stopper opp på grunn av det man tror er teknologiske hinder. Det er i dag en lav teknologisk terskel for bruk av IKT i barnehagen, men for mange er frykten for det teknologiske vesentlig større.

Konferanser som Klikk der er viktig for å vise til forskning, planer og visjoner for integrering av IKT i barnehage, men for å nå ut må de konkrete eksemplene løftes fram slik de også ble på denne konferansen.

Fokus på digital kompetanse i utdanning og i barnehagefeltet er viktig!!!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s