Anemone – installasjon for de yngste

Med inspirasjon fra akvariet i Øresund går jeg nå i gang med å utvikle en ny installasjon bestående av små tekstile objekter som skal presenteres i et lite rom med dempet belysning og vannlyder.  Med inspirasjon fra sjøanemoner vil jeg ha fokus på form, farge og variasjoner i tekstur. Skulpturene skal kunne utforskes kroppslig med vekt på det visuelle og det fysiske, men også med elementer av lyd.

Med erfaringer fra undersøkelsen med treskulpturer i en småbarnsavdeling vil jeg utforske andre materialer og former i arbeidet med installasjonen. Denne gangen vil farge, materialitet og det romlige utrykket stå i sentrum. Installasjonen skal (når den en gang blir ferdig) stilles til små barns disposisjon for estetiske undersøkelser.

Hva er det med aneoner?

Mange kunstnere har funnet inspirasjon i anemones uttrykk både i forhold til bevegelse, farge, form tekstur og variasjon. Selv ble jeg fascinert av hvor fargerike og varierte anemoner kan være. Måten enkelte anemoner beveger seg på i vann er som å se dansere. Det er en letthet over uttrykket samtidig med at formene er «fylte», de virker ofte kompakte og kan minne om gummi.

Jeg ble også nysgjerrig på disse «vannvesnene» og må innrømme at jeg vet omtrent ingen ting om dem. Dyr eller plante?

Definisjon hentet fra Store Norske Leksikon

«sjøanemoner, sjøroser, Actiniaria, koralldyrorden i underklassen sekstallskoraller, som omfatter enkeltlevende arter, skjelettløse, praktfullt farget, og av betydelig størrelse (tropiske opptil 60 cm i diameter). De fleste fester seg til underlaget ved hjelp av en fotskive og kan langsomt flytte seg bortover. Enkelte arter sitter nedgravd på sandbunn, noen få er pelagiske. Polyppen er sterkt kontraktil, tentaklene tett besatt med nesleceller som dreper små planktondyr eller til og med småfisk som føres ned i magen. Blant arter langs norskekysten er den blodrøde hesteaktinien med tykke tentakler og sjønelliken med mange, tynne, tettstående tentakler».

Wikipedia

BILDEGALLERI

Advertisements

One comment

  1. Tilbaketråkk: Anemoner “under construction” | OM KUNST, ESTETIKK OG LÆRING

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s