Kvalitetsvurdering av nettressurser

Behovet for å kvalitetsvurdering av kilder og ressurser er fortsatt viktig. Ja, kanskje mer enn noen gang i forhold til alle muligheter (og umuligheter) som nettet tilbyr. Et lite søk på YouTube gav meg denne lille instruksjonsvideoen om «Easy Art & Craft Projects For Kids».

Jeg håper ikke dette er beskrivende for forming i norske barnehage, men jeg er ikke sikker……

Med ny stortingsmelding om kvalitet i barnehagen håper jeg på økt bevissthet omkring skapende virksomhet i barnehagen. Det er viktig å merke seg at det er en dokumentert nedgang på barnehager som satser på kunst, kultur og kreativitet.

«Barnehagens arbeid med fagområdene er dokumentert gjennom flere undersøkelser av NOVA over flere år. 16 Undersøkelsene viser at det systematiske arbeidet med flere av fagområdene har gått betydelig ned siden 2004 og 2002. Dette gjelder spesielt kunst, kultur og kreativitet , der andelen barnehager som arbeider systematisk med faget, har sunket fra 50 prosent i 2004 til 33 prosent i 2008″.

«I 2008 svarte 18 prosent av styrerne i undersøkelsen gjennomført av NOVA at de arbeidet ganske mye med barnehagen som kulturarena. 46 prosent svarte at de arbeidet noe og 28 prosent at de arbeidet lite med dette området. Også andelen styrere som oppgir at de har arbeidet mye med fagområdet kunst, kultur og kreativitet har sunket, fra halvparten i 2004 til en tredjedel i 2008. Private barnehager arbeider mer med dette enn kommunale barnehager».

Som Høgskolelektor i forming ser jeg at vårt ansvar er voksende i forhold til å styrke kvaliteten i utanningen og i barnehagene i forhold til de estetiske fagene.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s