Andy Warhol i barnehagen

Høsten 2008 var det en stor utstilling med verk av popartkunstneren Andy Warhol på Astrup Fearnley Museet for Moderne kunst

En av mine samarbeidsbarnehager besøkte utstillingen og har i lengre tid arbeidet med skapende virksomhet med inspirasjon fra dette kunstmøtet. Da jeg var på observasjon der i går arbeidet de med portretter og collage. Barna på avdelingen har alle sammen blitt fotografert og bildet er lagt inn på pc. Barna får så sitte sammen med en voksen og lage sin fotomontasje med eget portrett i serie med ulike fargevariasjoner.Gjennom dette arbeidet får de erfaring med IKT i en skapende sammenheng. Det samme portrettet er kopiert opp i svart-hvit på A4 ark og barna har lagt farge på disse med maling og tegneblyanter. Siden dette var en av aktivitetene før påske lagde de i denne barnehagen AndyWarholinspirerte karseesker. En ny vri på en tradisjonell påskepyntaktivitet. Barna jobbet i går også med en stor fellescollage av disse fargelagde portrettene.

Videre i dette Warholprosjektet skal barna arbeide med variasjoner og serier gjennom bruk av en konstant form. De har valgt å bruke melkekartong da dette er en kjent hverdagsgjenstand for barna. Melkekartongen er jo også representativ for barnas samtid og en del av den kommersielle kulturen – populærkulturen som var gjenstand for utforsking i Andy Warhol sin kunstneriske virksomhet.

Advertisements

2 comments

  1. Tilbaketråkk: Klikk der! fredag formiddag « Barnehageblogg om medier og IKT
  2. Tilbaketråkk: Klikk der! Trondheim 31.03 | OM KUNST, ESTETIKK OG LÆRING

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s