Puter

Har den senere tiden arbeidet med ideer til ulike installasjoner for de minste barna. Den første installasjonen jeg skal lage har tema: PUTER. Et kjent objekt for de fleste barn. Puter som fenomen innbyr til kroppslig interaksjon på bakgrunn av våre erfaringer med objektet. Viktige stikkord er kropp, intimitet, berøring, kos, hvile, lek, tekstur, hverdagsestetikk, relasjonell estetikk, tradisjon, Merleau-Ponty, Polanyi, håndverk og materialer.

Jeg vil lage puter som inviterer barna til handling gjennom å gi hver pute en form for identitet, eller funksjon barna kan undersøke. Gjennom å vurdere ulike barneleker/babyleker kan jeg finne ideer til ulike funksjoner. Gjennom dette valget integreres en del av den kommersielle barnekulturen inn i installasjonen.

Selv om lekelementet står sterkt er intensjonen å skape en helhetlig installasjon hvor det estetiske uttrykket er overordnet,  hvor lekfunksjonen integreres og blir en del av installasjonenes intensjon.

Installasjonenes estetikk er i relasjon til målgruppa som er barn fra 0-3 år.

Barns møte med installasjonen skal dokumenters gjennom foto og video. Jeg vil i etterkant reflektere over barnas møte. Kanskje kan det utledes ny kunnskap om barn møte med kjente objekter i ny form/funksjon?

Samler nå inspirasjon og fant bilde av denne fantastiske koffertputen,

…..pluss et par andre jeg bare må vise. Alle bildene er fra Olive’s Shop

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s